Naar inhoud Naar navigatie

Bel direct voor een afspraak 0315-323005

Geschiedenis

Ruim 80 jaar ervaring!

De geschiedenis van Hendriksen begint al in het begin van de jaren dertig. Opgericht door Bernard Hendriksen nadat hij bij de firma Kromhout in Amsterdam als draaier in de machinefabriek werkte. Hij was tot 1928 werkzaam in Amsterdam. Vervolgens ging hij bij zijn broer Martien Hendriksen in Gaanderen werken waar hij het vak van loodgieter en pijpfitter ten uitvoer bracht. Uiteindelijk besloten Bernard Hendriksen (Gaanderen) en Cilia Hansen (Azewijn) voor de kerk en op het gemeentehuis in Gendringen te trouwen. Nadat zij getrouwd waren stopte Bernard met het werken voor zijn broer Martien en ging op eigen voet verder in Terborg als eenmanszaak.

Vanuit een kleine boerderij met circa 3,5 hectare grond aan de mosterddijk a 269 in Terborg (nu hoek Vulcaanstraat/Koningin Emmastraat) voerde hij het ambacht uit. Naast de loodgieterwerkzaamheden hadden Cilia en Bernard een aantal koeien en varkens bij huis. In 1949 verkocht Bernard de grond aan Willem Dales uit Doetinchem (WIDA Dales Sanitair) waarvoor hij zelf een voormalige slachterij aan de IJsselstraat, nu de huidige locatie aan de Vulcaanstraat kocht.

Voor, tijdens en na de tweede wereldoorlog werkte hij hoofdzakelijk alleen. Op momenten dat het druk was, werd er personeel bij diverse collega’s ingeleend. Zelfs na de tweede wereldoorlog toen er in Duitsland geen werk was, had Bernard twee Duitsers ingeleend; Robert en Johan Koster.

Het gezin van Bernard en CIlia werd almaar groter. Uiteindelijk had het echtpaar 7 dochters en 2 zonen; Wim en Gerard. In 1952 kwam de 17-jarige en oudste zoon Wim in het bedrijf en de eenmanszaak werd omgedoopt naar v.o.f. In de eerste jaren van hun samenwerking kwam ook het eerste vaste personeel. Onder andere Henk Stokman en Bennie Kuipers en in 1958 uiteindelijk ook Henk Huinink die tot 2001 (44 jaar) bij de firma gewerkt heeft.

 

In 1959 trad ook de tweede zoon, Gerard toe tot het bedrijf en werden de zaken uitgebreid. Als grote opdrachtgever voor de komende jaren werd De Oude IJssel Gevel- en Scholenbouw gecontracteerd. Projecten in Nederland en Duitsland werden in snel tempo uitgevoerd. De scholenbouw zorgde ervoor dat Hendriksen glorieuze tijden kende. In ploegen van 4 mankrachten werden de scholen in rap tempo gebouwd. Overnachten deden ze in een caravan op de bouw. Zo werden onder andere veel NATO-kazernes, basisscholen en sporthallen gebouwd. Aan het einde van de jaren 70 kwam er een einde aan de scholenbouw en moest er voor de bijna 15 monteurs vervangend werk worden gezocht. Zo werd er contact gelegd met de gemeente en woningbouw om de continuïteit van de onderneming te waarborgen. Helaas kwam in 1972 een eind aan het leven van de ondernemer Bernard Hendriksen (01-01-1972). Zaken werden geregeld en Wim en Gerard maakten de afspraak om de zaak gezamenlijk voort te zetten. Cilia bleef wonen in het appartement boven de zaak, wat inmiddels tot kantoor is omgebouwd. In 1979 werd een pand aan de Hoofdstraat in Terborg aangekocht, waar de winkel, die eerst in de Vulcaanstraat gevestigd was, werd voortgezet.

In de loop van de jaren die daar op volgde, slankte het bedrijf af naar 3 á 4 monteurs in de buitendienst. In 2000 werd Rutger Hendriksen, zoon van Gerard werkzaam binnen het bedrijf. Samen met Gerard stelde Rutger het doel om het bedrijf te laten groeien tot 10 monteurs om de continuïteit te waarborgen. Op 6 september 2000 werd de transactie door alle partijen bekrachtigd bij de notaris en ging Wim van zijn pensioen genieten.

 

16 juni 2003 is een zwarte dag in de geschiedenis  van Hendriksen. Op deze datum overlijdt Gerard Hendriksen, één van de twee directeuren van het bedrijf. Gerard zat enkele jaren voor zijn pensioen, maar mocht er helaas niet van genieten. Het verlies van Gerard is een groot gemis voor het bedrijf. Gerard was voor veel klanten het boegbeeld en gezicht van Hendriksen B.V.

Momenteel doet Hendriksen goede zaken. Naast de installatietechniek wordt steeds weer gezocht naar vooruitstrevende technieken binnen de installatiebranche. Een hecht team van betrouwbare medewerkers heeft gezorgd voor een gezonde groei, waarbij werkplezier, klantvriendelijkheid en vakmanschap centraal staan.

 

 

   

        

Zoeken

Waarom kiest u voor ons?

  • Flexibel in denken en doen
  • Ruime kennis
  • Professioneel
  • 75 jaar ervaring
  • Klantvriendelijk
  • 24 uurs storingsdienst
24-uurs storingsdienst Bel 0315-323005