Verwarming en warmtepompen

Verwarmen met een CV- of HR-ketel

Jouw CV- of HR-ketel tijdig vervangen helpt om de stookkosten laag te houden. Een CV-ketel gaat ongeveer 12 tot 15 jaar mee. Daarna neemt de kans op stookkosten en reparaties toe. Soms is het dan een voordeliger keus om de CV-ketel te vervangen door een duurzamere variant. Het is dan raadzaam een ervaren leverancier en installateur in de hand te nemen. Hij beoordeelt het verwarmingsvermogen en het tapwater comfort. Daarnaast zijn de warmwatervoorraad, de warmwaterdruk en de afstand naar de tappunten van belang voor het maken van de juiste keuze.

Duurzaam alternatief; de warmtepomp

Liever een duurzaam, energiebesparend alternatief voor de gasgestookte CV-ketel? Kies dan voor een warmtepomp. De warmtepomp onttrekt kou en warmte uit de omgeving om jouw huis te verwarmen of te koelen. Hendriksen installeert diverse soorten warmtepompen. Door beschikbare subsidies zijn de meeste hybride installaties al binnen 10 jaar terug verdiend. Met een verwachte levensduur van mimimaal 20 jaar levert de pomp toch zo’n 10 jaar gratis warmte op. Een mooi rendement en prima investering.

Benieuwd naar welk systeem het beste bij jou past? Hendriksen adviseert je graag.

Verwarming & Warmtepompen

Optimaal verwarmen met een CV-ketel of warmtepomp

Uitgelicht

Zo werkt het bij Hendriksen

Eerlijkheid en vertrouwen is de basis in alles wat wij doen voor onze particuliere en zakelijke klanten, partners en leveranciers. Niet gek dus dat dit ook de basis is voor de relatie met en tussen onze medewerkers.

Lees meer
CV-onderhoudsabonnement

Een goed werkende CV-ketel bespaart veel geld. Na verloop van tijd neemt het rendement van het toestel vaak af. Daarom is het verstandig om jaarlijks te controleren of je cv-ketel het stookseizoen aankan en of er onderhoud nodig is.

Lees meer