Geschiedenis

1934 – 1949

Het begon met Bernard Hendriksen

Na een aantal jaren als draaier te hebben gewerkt in de machinefabriek Kromhout (Amsterdam) ging Bernard Hendriksen aan de slag bij zijn broer Martien Hendriksen in Gaanderen als loodgieter en pijpfitter. Hij ontmoette zijn liefde Cilia Hansen (Azewijn), waarmee hij trouwde op het gemeentehuis in Gendringen. Kort daarna, startte hij zijn eenmanszaak in loodgieterwerkzaamheden vanuit een kleine boerderij, met 3,5 hectare grond, aan de Mosterddijk 269 in Terborg (tegenwoordig hoek Vulcaanstraat/Koningin Emmastraat). In 1949 verkocht Bernard de grond aan Willem Dales uit Doetinchem (WIDA Dales sanitair). Voor de opbrengst kocht hij een voormalig slachterij aan de IJsselstraat, nu de huidige locatie aan de Vulcaanstraat in Terborg.

 

1950 – 2000

Uitbreiding door broers Wim en Gerard Hendriksen

Bernard en Cilia kregen zeven dochters en twee zonen; Wim en Gerard. Met de komst van Wim in het bedrijf, werd de eenmanszaak omgedoopt naar een v.o.f. Ook het eerste personeel werd aangenomen. Onder andere Henk Stokman en Bennie Kuipers en in 1958 ook Henk Huinink die maar liefst 44 jaar bij de firma heeft gewerkt. In 1959 trad ook de tweede zoon Gerard toe tot het bedrijf. Werkzaamheden konden worden uitgebreid. Opdrachtgevers zoals De Oude IJssel Gevel- en Scholenbouw werd gecontracteerd. In ploegen van vier mankrachten werden de scholen in rap tempo gebouwd. Zo werden er veel NATO-kazernes, basisscholen en sporthallen gebouwd. Hendriksen kende glorieuze tijden. Eind jaren 70 kwam er een eind aan de scholenbouw en werd voor de 15 monteurs vervangend werk gezocht. Zo werden samenwerkingen opgestart met gemeenten en woningbouwcorporaties om de continuiteit van Hendriksen te borgen. Na het overlijden van Bernard (1972) zetten Wim en Gerard de firma, in afgeslankte vorm, gezamenlijk voort. Wim ging in 2000 met pensioen, in datzelfde jaar trad Rutger in dienst. Samen met Gerard wilde hij het bedrijf weer laten groeien naar 10 monteurs.

 

2000 – heden

Voortzetting door Rutger Hendriksen

Enkele jaren voor zijn pensioen, op 16 juni 2003, overleed Gerard. Rutger, Gerards zoon, besloot het bedrijf alleen voort te zetten. Naast de installatie- en elektrotechniek keek hij naar vooruitstrevende en nieuwe technieken binnen de branch. De ontwikkelingen werden op de voet gevolgd en daarmee de expertise en het aantal medewerkers uitgebreid. Vandaag de dag is Hendriksen een allround installatiebedrijf, nog steeds gevestigd in Terborg, met een hecht team van 30 vakkundige medewerkers met Rutger en partner Mariska als bevlogen kartrekkers.

Hendriksen installeert en onderhoudt

Al meer dan 85 jaar!

Uitgelicht

Zo werkt het bij Hendriksen

Eerlijkheid en vertrouwen is de basis in alles wat wij doen voor onze particuliere en zakelijke klanten, partners en leveranciers. Niet gek dus dat dit ook de basis is voor de relatie met en tussen onze medewerkers.

Lees meer
CV-onderhoudsabonnement

Een goed werkende CV-ketel bespaart veel geld. Na verloop van tijd neemt het rendement van het toestel vaak af. Daarom is het verstandig om jaarlijks te controleren of je cv-ketel het stookseizoen aankan en of er onderhoud nodig is.

Lees meer