Deurvorst Terborg

Deurvorst Terborg

Project Deurvorst Terborg

Tijd voor een update van het project Deurvorst Terborg. Niet alleen Terborg maar ook wij zijn bijzonder trots op dit project! Na jaren van zwaar verval kunnen wij nu binnen en buiten weer genieten van een enorme stap richting het eindresultaat. Een resultaat waar ambachtelijkheid samen gaat met de modernste technieken. In dit project is goed te zien dat ook monumentale panden te verduurzamen zijn. Deurvorst heeft geen gas meer!

Duurzaam

Een project dat niet alleen al prachtig is vanwege zijn schoonheid en monumentale status maar wat niemand weet is dat het ook nog eens een enorm duurzaam project is. Zo komt er geen gas meer in deze woningen en bedrijfsruimte. Project wordt voorzien van Alpha innotec brine/water warmtepompen die gebruik maken van aardwarmte voor verwarming, warmtapwaterbereiding en desgewenst koeling.  Via een collectieve en individuele gesloten bodemwarmtewisselaar wordt de opgeslagen energie uit de aardbodem onttrokken en ingezet voor een constant en comfortabel woon- of werkklimaat. De gesloten bodemwisselaars bestaan in dit geval uit een zestal bronnen die per stuk tot op een diepte van 124 meter in de aardkorst zijn geboord. Doordat het gebouw van binnenuit bijzonder goed is geïsoleerd kan de afgifte van warmte middels een laag temperatuur vloerverwarmingssysteem worden overgedragen aan de omgeving.  Ruim 6 kilometer vloerverwarmingsbuis, grotendeels uitgevoerd in een  droogbouw systeem met aluminium stralingslamellen zorgen voor de verwarming en koeling.

Zinkwerk

Na het vervangen van alle zinken goten begin van dit jaar zijn aansluitend de dakkapellen bekleed met zink. Voor de zomer zijn de zinken velsbanen aan de achterzijde aangebracht die het inpandige balkon en het tussenstuk voorzien van een strak afgewerkte zinken velsbanen wand. De zinken hoogtepunten van dit ambachtelijke zinkwerk waren de drie zinken ossenogen. Afgelopen zomer zijn deze drie met kraan en aangepast steigerwerk weer in volle glorie op de oude en originele plaatsen teruggezet. Deze ossenogen zijn exact nagemaakt van de originele versies die er vermoedelijk rond de 80 jaar op hebben gezeten. Overigens zijn de zinken elementen niet in standaard zink uit gevoerd maar is alles conform de monumenteneis in extra dik zink uitgevoerd. Kan er weer 60 jaar tegenaan!

Wij zijn bijzonder trots dat wij samen met een vakkundig team van vakmensen mogen bijdragen aan dit project!

 

Uitgelicht

Zo werkt het bij Hendriksen

Eerlijkheid en vertrouwen is de basis in alles wat wij doen voor onze particuliere en zakelijke klanten, partners en leveranciers. Niet gek dus dat dit ook de basis is voor de relatie met en tussen onze medewerkers.

Lees meer
CV-onderhoudsabonnement

Een goed werkende CV-ketel bespaart veel geld. Na verloop van tijd neemt het rendement van het toestel vaak af. Daarom is het verstandig om jaarlijks te controleren of je cv-ketel het stookseizoen aankan en of er onderhoud nodig is.

Lees meer